Sivut

4/27/2012

Interview

Phew!

I just got home from Cosmetology school interview! I have a little feeling that it went pretty well :) (something positive for once wit my education plans). YAY.
Oh well the exam they had right from the begining was little hard for me 'cause it had so much math in it. :/
But maybe I got even some point from that. :)
At least I did my best and that's all that matters, right?

The people who interviewed me, were really nice. I didn't felt myself intimidated or anything like that. It was more like a pleasant conversation. (at least I fel that way.) I was quite surprised actually that I felt really relaxed, 'cause sometimes I can feel like I'm been GRILLED! :DD

It wasn't like some police interrogating;
Interviewer:

"Where we're you last night!!!!"
"Answer me!!!"
"Have you any idea what cosmotology does!!?"


Me:

"Amm, amm, Ermm. In what should I answer first?" *Stammers and looks the interviewer with humble look on her eyes*

Interviewer:

" I ask the questions here!"

Me:
"Okay!" *Shivers like a scared chihuahua*

Haha :'D
Yeah nothing like that!

Now I just have to wait for june to know if I made it into the school! Praying every night. :)

And now I'm also telling little bit about the exam in finnish, 'cause I know there are people who are always wondering what kind of it is. For other Lil' readers, THANK YOU for reading! you can always e-mail or leave a comment. :)
Ps. Stay tune for new looks now that the interview is over. (I got new goodies from Meow cosmetics and also waiting my BH palette! ;))

Translation;


NONIIIN suomalaiset, kerron vähän yksityiskohtaisemmin siis kauneudenhoito alan valintakokeesta/haastattelusta. Ositttain siksi, että kun itse tästä koulutuksesta hain tietoja, kukaan ei ikinä ollut vaivautunut omia kokemuksiaan kokeesta kertomaan. (toivottavasti tämä ei ole mitenkään kiellettyä ja kukaan ei ole siksi kertonut... O_o)

ELI siis kauneudenhoito alalla haku etenee siten, että tietenkin lähetät kaikki nettihakemukset sinne ja valitset sen mieluisimman koulun ykköseksi.
Tehdään nyt vielä selväksi siis:

KOSMETOLOGIKOULUTUS on ainoastaan TOISEN ASTEEN AMMATTILAITOKSISSA! EI AMMATTIKORKEISSA!

AMMATTIKORKEISSA OPISKELTAVA KAUNEUDENHOITO ALA ON NIMIKKEELTÄÄN ESTENOMI, EIKÄ SIIS TODELLAKAAN OLE MIKÄÄN KOSMEOLOGIA VASTAAVA!

Voit siis kyllä jatkokoulutukseksi hankkia Estenomin koulutuksen kosmarikoulutuksen päälle (niinkuin minä aion tehdä jos pääsen kouluun), mutta liian usein näkee netissä kuinka ihmiset ovat kirjoittaneet; "Haen ammattikorkeakouluun kauneudenhoito alalla kosmetologiksi, mitä pitää haastattelussa tietää?"
(No ensinnäkin, tarkasta tiedot, mihin olet hakemassa äläkä ainakaan estenomi koulutuksessa sano, että estenomi on sama kuin kosmetologi.)
TAI "Estenomi eli kosmetologi" (Eli siis vielä kerran, ei sama asia.)
Yleensä Kosmetologit ja parturi-kampaajat hyötyvät Estenomi koulutuksesta enemmän kuin ne jotka ilman kumpaakaan koulutusta sinne lähtevät (ja useassa tapauksessa kuulemma on sitten tyhjän päältä lähtevät menneet estenomi koulutuksen jälkeen hakemaan kuitenkin sen kosmarikoulutuksen aikuisopistosta.)

Eteenpäin!

Kun hakemus on mennyt kouluun, saat siletä erikseen kutsun haastatteluun ja pääsykokeeseen, mikäli vain todistuksen keskiarvo(t) on tarpeeksi pisteitä antaneet. Tänä vuonna tähän kyseiseen kouluun oli yhteensä kauneudenhoitoalalle hakenut ensisijaisena YLI 150! (eli kasvava ala.)
(kauneudenhoito alaanhan siis lukeutuu myös Parturi-kampaaja koulutus)

KOE (mihin varautua);

- Kielikoe (ulkomaalaisille ja pakollinen)

- Kirjallinen koe, jossa voi olla esim laskutehtäviä ja ongelmanratkaisua (tämä oli aivan ensimmäisenä ja kesti 30 min. hyvin lyhyt aika ja melko paljon laskutehtäviä sekä kyseltiin myös ammatista johon olet hakemassa koulutusta.)

- Haastattelu: Tässä osiossa yleensä mitataan hakijan motiivia hakeutua alalle, soveltuvuutta sekä tietoja koulutuksesta (ehkä koulustakin) johon on hakemassa.
Aika peruskauraa, minua eivät ainakaan mitenkään tuntuneet "hiillostavan", mutta hyvin monipuolisia vastauksia ainakin omasta mielestä annoinkin jokaiseen kysymykseen, joten en tiedä johtuiko osittain siitä.
Jos olet vähän pidempää kotoisin, kysyvät tietenkin että millä aiot kouluun kulkea. (Minulta kysyivät.)
Perheestä ja harrastuksista tulevat olemaan myös kiinnostuneita jonkin verran ja tietenkin tahtovat tietää mitä jo ammatista tiedät johon olet hakemassa.

Haastattelun aiheet riippuvat paljolti haastattelijasta, psykologista joka sen mahdollisesti tekee myös osittain ja koulusta johon haet.
Tärkeintä on muistaa, että haastattelijat "lukevat" koko ajan sinua ja tekevät päätelmiä persoonastasi ja soveltuvuudestasi siinä samalla kun puhut ja vastailet.

HUOM! Kun haastattelija kysyy onko SINULLA kysyttävää, KYSY jotakin (esim, koulusta, koulupäivistä, kursseista.) Esitä kiinnostunutta! Itse esitin kysymyksiä ja sain näin keskusteluun uusia aiheita ja haastattelun aiheita, sain kerrottua lisää itsesäni. :)

Saatan olla vielä niin huojentunu koko seikasta, että haastattelu on nyt ohi etten tajunnut tarpeeksi selvsti ilmaista koko kokemusta, joten jos tahdot kysyä jotain vielä tarkemmin niin laita vaan sähköpostia osotteeseen mikä löytyy sivun oikeasta laidasta! Vastaan mielelläni. :)

Kiitos!

No comments:

Post a Comment